SEO
Begrippenlijst

Wat is SEO?


SEO staat voor Search  Engine Optimization, oftewel “zoekmachineoptimalisatie”. Dit is een belangrijk proces van zoekmachinemarketing door de website zo hoog mogelijk te laten score op Google. Hierdoor worden relevante trefwoorden, trefwoordcombinaties en zoektermen gelinkt aan de website waardoor hij bovenaan komt te staan in Google en zo meer kans maakt om potentiële klanten aan te trekken. Bij het optimaliseren wordt er gekeken naar een aantal onderdelen.

  • Techniek van de site: dit heeft te maken met de broncode van de site door bijvoorbeeld te kijken naar de Google Pagespeed en opmaak.
  • Content van de site: dit slaat op alle inhoud van de site, de structuur, navigatie, gebruik van zoek- en trefwoorden, pagina titels en afbeeldingen.
  • Links: links die intern en extern verwijzen naar andere pagina’s door bijvoorbeeld linkbuilding.
  • Gebruikersinteractie: natuurlijk is het belangrijk dat er veel bezoekers op de site zijn, dit wordt gezien door het algoritmen. Zo word bepaald of dit een site is die aanbevolen kan worden aan leads.
Wat is SEO?
Wouter Post van Internetbureau 2BeFresh
Vrijblijvend advies

Weten hoe jij online kan scoren?

Kom in contact met onze altijd vrolijke Wouter. Hij neemt je maar wat graag mee langs de mogelijkheden omtrent online marketing, conversie optimalisatie en meer...