Wat is SEO?

Home  /  Begrippenlijst  /  Wat is SEO?

SEO staat voor Search  Engine Optimization, oftewel “zoekmachineoptimalisatie”. Dit is een belangrijk proces van zoekmachinemarketing door de website zo hoog mogelijk te laten score op Google. Hierdoor worden relevante trefwoorden, trefwoordcombinaties en zoektermen gelinkt aan de website waardoor hij bovenaan komt te staan in Google en zo meer kans maakt om potentiele klanten aan te trekken. Bij het optimaliseren word gekeken naar een aantal onderdelen.

Techniek van de site: dit heeft te maken met de broncode van de site door bijvoorbeeld te kijken naar de Google pagespeed en opmaak.

Content van de site: dit slaat op alle inhoud van de site, de structuur, navigatie, gebruik van zoek- en trefwoorden, pagina titels en afbeeldingen.

Links: Links die intern en extern verwijzen naar andere pagina’s door bijvoorbeeld linkbuilding.

Gebruikersinteractie: natuurlijk is het belangrijk dat er veel bezoekers op de site zijn, dit word gezien door het algoritme en zo word bepaald of dit een site is die aanbevolen kan worden aan leads.

Vrijblijvend advies van onze Wouter?

Wil jij ook beter online presteren? Maak een afspraak met Wouter Post van internetbureau 2BeFresh en krijg vrijblijvend advies over hoe jouw bedrijf door middel van onze diensten naar het volgende niveau kan groeien.
Laat je gegevens achter dan nemen we binnen 24 uur contact met je op.