Hosting
Begrippenlijst

Wat is hosting?


Hosting is het huren van een stukje opslag, rekenkracht en geheugen van een server (dat is een hele sterke computer die meestal in een speciaal datacenter staat) bij een webhoster. Hosting is dus zeg maar een plek waar je bestanden kunt opslaan, in 99% van de gevallen wordt dit gebruikt om een website neer te zetten, een website bestaan namelijk uit honderden tot duizenden losse bestanden.

Een webhoster zorgt ervoor dat je website (en soms ook e-mail) blijven werken door updates uit te voeren, de server te beveiligingen en de server zo te configureren dat elke website extra snel draait.

Wat is hosting?

Waarom verschillen de prijzen van hosting zo erg?

Hosting is er in alle soorten en maten, een vrij kleine website, zoals onze eigen website gebruikt hosting maar een website zoals Nu.nl ook, omdat deze sites veel groter zijn vereist dit natuurlijk een andere aanpak.

Afhankelijk wat voor een website je hebt past daar een goed hostingspakket bij. Wanneer je veel websites hebt draaien en meer dan een standaard hosting zoekt dan is een VPS (virtual private server) een goede oplossing.

Let op! Er zijn veel partijen die hosting aanbieden voor een paar euro, goedkoop is in dit geval vaak duurkoop. Je deelt in dit geval je hostingomgeving vaak met honderden websites, dit gaat ten koste van snelheid en uptime (de tijd dat je site online is, vaak uitgedrukt in procenten).

Stef Lindeman van 2BeFresh
Vrijblijvend advies

Weten hoe jij online kan scoren?

Kom in contact met onze altijd scherpe Stef. Hij neemt je maar wat graag mee langs de mogelijkheden omtrent online marketing, conversie optimalisatie en meer...