11 handige apps met de gaafste visuals voor social media!

Home  /  Blog   /  11 handige apps met de gaafste visuals voor social media!

11 handige apps met de gaafste visuals voor social media!

Social media blog

Social media, misschien wel hét belangrijkste kanaal om je content te delen. Maar liefst twee miljoen gebruikers die elke dag gebruik maken van diverse kanalen. We vinden het niet alleen leuk om anderen te bewonderen, maar ook om onze eigen successen te boeken op social media, maar deze successen vragen tijd én creativiteit! Het vergt nogal wat om jouw brand story te vertellen. Je wilt je volgers entertainen of wellicht op de hoogte houden waar je mee bezig bent en jezelf neerzetten als een soort merk. Om je snel te kunnen onderscheiden van anderen kan je gebruik maken van maar liefst 11 handige apps met kick-ass visuals waarmee jij straks uitblinkt op Instagram, TikTok, Snapchat en genoeg andere socials! 

Waarom visuals?

We kunnen ons vast allemaal voorstellen dat content met relevante visuals meer views trekt dan een kale tekst. Gelukkig wordt dit keer op keer bevestigd door onderzoek. Hieronder geven we je een opsomming van een aantal voordelen waarom jij visuals moet gebruiken! 

 • Je brein werkt visueel, dus trek je 94% meer views! Gebruik je video’s of memes dan levert dit een groter bereik op en meer conversies;
 • Visuals worden tot 40 keer vaker gedeeld op social platformen;
 • Visuele informatie wordt vaak veel beter begrepen én onthouden;
 • Het zorgt voor een emotionele connectie en de emotionele respons is veel invloedrijker.

Kortom, visuals zorgen ervoor dat je social media marketing veel effectiever uitpakt en dát is natuurlijk wat je wilt!

Basisregels 

Voordat je aan de slag gaat met visuals, moet je ze wel eerst maken! Je kan hiervoor enkele basisregels in acht nemen om ervoor te zorgen dat jij straks kick-ass content maakt voor jouw social media kanalen! 

 • Denk aan de regel van derden. Wanneer je je scherm deelt in drieën, zorg er dan voor dat je het onderwerp niet precies in het midden van je foto zet;
 • Less = more! Laat zoveel mogelijk weg uit je foto. Dit scheelt namelijk in het wegfilteren bijvoorbeeld met de app Retouch. Hier zal ik je later meer over vertellen;
 • Maak het spannend met een lijnenspel in je foto. Kies bijvoorbeeld voor horizontale lijnen of juist diagonale lijnen;
 • Zoek de juiste balans in kleur en vorm; 
 • Durf lekker dichtbij te komen! 
 • Jij bepaalt! Een foute compositie bestaat niet;
 • Als laatst, maar misschien wel de allerleukste: zie de wereld als een foto. Kijk om je heen, naar het licht, de schaduw en ontdek de wereld! 

art social media

Dé 11 geweldige & handige apps 

Als déze apps je niet kunnen helpen, dan weet ik het ook niet meer! Laat je inspireren en groei uit tot een expert in het creëren van de gaafste visuals. 

1. Retouch: wis objecten uit je foto 

Maak gebruik van de makkelijke app Retouch. Voor een paar euro kan jij vervelende objecten uit jouw foto wissen. Weg met stoplichten, voorbijvliegende vogels of palen die exact achter je uit steken. Je kan alles wegvegen wat jij niet in beeld wilt hebben. 

2. Tijd voor een face swap met Reface

Met Reface vervang je het gezicht van een bekende acteur door jouw gezicht! De app is zeer populair en super simpel te gebruiken! Kies een selfie, kies een giftje en voilà, Kim Kardashian of Messi is in actie te zien! 

3. Je eigen filter met Spark AR Studio 

Je eigen filter maken? Dat doe je in Spark AR Studio. Een gratis software van Facebook, gebaseerd op gezichtsherkenningssoftware. Binnen een paar uur kan jij met alle tutorials gave filters maken. 

4 & 5. Ondertiteling met MixCapitons & Autocap

Ondertiteling is de oplossing als jij geen gebruik wilt maken van geluid. Maar wat een job als je dat allemaal handmatig moet gaan doen! Geen zorgen, met de apps MixCaptions (Apple) en Autocap (Android) worden je gesproken teksten automatisch vertaald, hoe chill?! 

6, 7 & 8 Editen met Quick, Vlogeasy & Wevideo 

iMovie kennen we vast al! Maar wil jij snel editen? Dan kan je gebruik maken Quik (gratis en handig voor beginners) of Vlogeasy. Voor de liefhebbers met te weinig opslagruimte: maak gebruik van Wevideo. Deze app zorgt er namelijk voor dat je video’s die je edit opgeslagen worden in de cloud. 

9, 10 & 11 Versnellen of vertragen?

Wil je jouw video’s sneller laten afspelen? Bijvoorbeeld voor leuke fietstochtjes of een kamerroutine? Maak dan gebruik van Vizmato (Android) en Hyperlapse (Instagram). Liever je kijkers laten genieten in slowmotion? Kies dan voor Slowmo om vertraging in je spraak of beeld aan te brengen. Of gebruik uiteraard de slow motion-optie in Instagram Stories. 

edit social media

Je bent nu ready! Óf heb je nog hulp nodig?

Nu jouw smartphone compleet is met deze 11 handige apps kan jij jouw social media een boost geven! Heb je toch hulp nodig om jouw social media echt eigen te maken? Geen zorgen! Laat 2BeFresh je helpen. Je kan mailen naar hallo@2befresh.nl of bel 085-1300643 en vraag naar wat we voor jou kunnen betekenen!

Deze punctuele content leeuwin staat haar vrouwtje wel in deze branche. Samen met haar collega Isabel Verboom zorgen zij voor een betere online positie voor tal van onze klanten. Donna bouwt en creëert landingspagina’s, bazige SEO blogposts, Social Media top-content en nog veel meer… want ook op sociaal vlak scoort Donna punten, dus gezelligheid alom! Zo maakt Donna een beestachtige Latte Macchiato, en als je lieft kijkt maakt ze er ook één voor jou. Behalve op vrijdagmiddag, dan serveert ze iets anders, want een goede vrimibo is haar ook niet vreemd.