Social Media Advertising 2BeFresh

Amazon komt naar Nederland!

8 november 2017
Amazon Prime 2BeFresh

Wouter Post

Marketeer


Artikel delen

Heb jij een webshop waarmee je producten verkoopt in de Nederland en/of daarbuiten? Lees dan even verder!
Amazon komt naar Nederland, hoewel je al een tijdje kunt bestellen via Amazon maken ze nu de diensten breed beschikbaar in Nederland en zal het niet lang meer duren voordat Amazon een nek aan nek race met Bol.com gaat beginnen.
Met tientallen miljoenen Europese klanten en honderden miljoenen Internationale klanten is Amazon de grootste webshop ter wereld met meer dan 137 miljoen bestellingen per week!

Maar hoe kan ik daarvan profiteren?

Dat is eenvoudig! Net als bij Bol.com biedt Amazon de kans aan om je eigen producten via Amazon te verkopen, als early adopter kan je je voordeel pakken en als 1 van de eerste Nederlandse webshops direct starten met het verkopen via Amazon Marketplace. Het principe is simpel, je koppelt je webshop aan Amazon Marketplace, je synchroniseert de producten en het verkopen via Amazon kan beginnen!

Wat zijn de voordelen van verkopen via Amazon?

  • Internationale markt: Met Amazon ligt de internationale markt voor het oprapen, met honderden miljoenen internationale trouwe klanten is het bereik van het platform zeer groot. Amazon verkoopt in werkelijk elk segment, wat je ook verkoopt, je kunt het verkopen via Amazon (zolang het maar legaal is).
  • Vergelijkbare producten: Amazon toont jouw producten bij soort gelijke artikelen, zoekt een potentiële klant op een artikel wat lijkt op jouw product? Dan ziet deze klant dat staan bij gerelateerde producten. Zo kom je zelfs als de bekendheid van je product niet heel groot is toch vaker in beeld bij consumenten.
  • Betrouwbaarheid: Amazon wordt vertrouwd door honderden miljoenen consumenten, door te verkopen via een platform als Amazon kun jij profiteren van deze betrouwbaarheid.

Hoeveel tijd ben ik hieraan kwijt?

Dat valt reuze mee! Doordat de koppeling tussen de webshop & Amazon in de meeste gevallen te automatiseren is ben je hier niet zoveel tijd aan kwijt. Wel moet er af en toe productinformatie worden toegevoegd die vereist is en zal er logica gebouwd moeten worden bij de koppeling zodat Amazon jouw producten automatisch met de juiste content op de goede plek plaatst.

Wat kost zoiets?

Amazon Marketplace komt in 2 varianten, welke variant het beste bij je past kun je terugvinden op hun website (Duits). Je kunt verkopen als particulier, hier zitten een aantal restricties aan zoals: maximaal 40 bestellingen per maand & je mag niet in elke categorie verkopen. Als zakelijke verkoper betaal je maandelijks €39 euro aan Amazon, je kunt je producten in dit geval aanbieden zonder restricties. Bij beide varianten betaal je daarnaast nog een klein percentage voor de afhandeling aan Amazon, deze kosten zijn meestal een stuk lager dan de gemiddelde kosten aan een Adwords campagne.
Naast de kosten aan Amazon moet er nog een koppeling geïntegreerd worden als je het proces wilt automatiseren, dit is een stukje maatwerk waardoor de prijzen per website verschillend zijn.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden over de mogelijkheden en of het in jouw webshop te integreren is? Wij zijn te bereiken via: 085-2006151 & per mail op hallo@2befresh.nl en helpen je graag met het implementeren van Amazon Marketplace in jouw webshop.

Wouter Post van Internetbureau 2BeFresh
Vrijblijvend advies

Weten hoe jij online kan scoren?

Kom in contact met onze altijd vrolijke Wouter. Hij neemt je maar wat graag mee langs de mogelijkheden omtrent online marketing, conversie optimalisatie en meer...