Contactformulier via WordPress

Home  /  Contactformulier via WordPress

Uitleg over formulieren op een WordPress website.

Elk bedrijf wilt in contact komen met zijn klanten. Om via een WordPress website in contact te komen wordt standaard gebruik gemaakt van een contactformulier. Deze staat dan eigenlijk altijd op een contactpagina.

In vele gevallen wordt er nog gebruik gemaakt van andere formulieren. Denk hierbij aan bestel- en inschrijfformulieren maar ook webshop bestellingen. Deze formulieren worden uiteindelijk verstuurd als e-mail naar een e-mailadres naar keuze.

Let op! Om er voor te zorgen dat je geen klanten of berichten mist wil je voorkomen dat deze e-mails in de ongewenste map of spam belanden. Om de spamfilters van jouw e-mailomgeving te omzeilen is het nodig om een paar zaken in te stellen.

 

Drie opties die wij vooraf/tijdens de bouw bespreken

Om een snelle livegang te garanderen bespreken wij vooraf of tijdens de bouw van onze websites met onze klanten de mogelijkheden.

Optie 1. – Hosting + E-mail bij 2BeFresh

Bouwt 2BeFresh de website maar verzorgt ook de hosting en e-mailomgeving dan komt alles goed! Wij gebruiken de uitgaande mailserver van uw hostingpakket en zullen dit vervolgens testen. Berichten vanaf uw website komen vervolgens vlekkeloos in de inbox.

Optie 2. – 2BeFresh bouwt de website maar doet niet de e-mail en hosting.

In dit geval vallen de gemaakte uren buiten het standaard pakket. Uit ervaring blijkt dat in deze situatie vaak de domeinnaam/hosting en e-mail via een derde partij loopt. Hoezeer wij proberen zoveel als mogelijk direct met de juiste partij te communiceren lopen deze trajecten erg stroef. Hierdoor zijn wij genoodzaakt dit door te berekenen aan onze klanten. Om in dit geval toch tot een snelle oplossing te komen leggen wij onderaan deze pagina uit wat wij precies nodig hebben om de mail toch juist af te leveren.

Optie 3. – 2BeFresh bouwt de website inclusief 2BeFresh mailserver.

In geval van optie 2 bieden wij onze klanten de mogelijkheid om gebruik te maken van onze mailserver. De kosten hiervan zullen €15,- per maand bedragen. Mocht u deze services voor meerdere website hanteren onder dezelfde afzender dan kost elke extra website €5,- per maand extra. Met deze optie krijg je de garantie dat alle formulieren altijd naar behoren werken.

Bericht versturen vanaf een WordPress website

Om berichten aan te laten komen in de juiste inbox en NIET in de ongewenste mail of spam, maken wij gebruik van een e-mailadres. Dit kan bijvoorbeeld zijn: info@jouwbedrijf.nl. De spamfilter herkend dit e-mailadres en laat deze berichten door.

Om dit te realiseren maken wij gebruik van de gegevens van uitgaande mail van dat e-mailadres. Om mail te versturen zijn 3 zaken nodig: Naam (e-mailadres) + Wachtwoord + Mailserver. Daarnaast is het ook handig om door te geven van welke e-mailomgeving gebruik gemaakt wordt. Bijv. G-Suite of Office 365 in dat geval kunnen wij zelf de mailserver achterhalen en hebben wij alleen de naam en wachtwoord nodig.

Vrijblijvend advies van onze Wouter?

Wil jij ook meer klanten bereiken via het internet? Maak een afspraak met Wouter Post van internetbureau 2BeFresh en krijg vrijblijvend advies over hoe jouw bedrijf online naar het volgende niveau kan. Laat je gegevens achter dan nemen we binnen 24 uur contact met je op.