Pand 2BeFresh Internetbureau IJsselstein
Succesvol jouw bedrijf laten groeien

Digital Marketing

Vandaag de dag brengen we twee keer zoveel tijd online door als 12 jaar geleden. Doordat we onbeperkte toegang hebben tot informatie, is de manier waarop we aankopen doen, zowel B2B als B2C, drastisch veranderd. Hoe je hier op in kunt spelen? Digital marketing.

Benieuwd waarom digital marketing zo belangrijk is en hoe je het succesvol kunt inzetten om jouw bedrijf te laten groeien? 2BeFresh helpt je graag een handje.

Wat is digital marketing precies?

Om digitale marketing succesvol in te zetten, is het belangrijk dat je een beetje weet hoe het in elkaar steekt. Het is namelijk een zeer breed begrip. Kort samengevat omvat het alle vormen van marketing waarvoor een digitaal kanaal wordt ingezet.

Van promotieberichten via SMS, social media campagnes tot billboards en online marketing, het zijn allemaal vormen van digitale marketing. Conclusie: er zijn talloze manieren om digital marketing in te zetten.

digital marketing bij 2BeFresh

Het verschil tussen digital en online marketing

Even terug. Jij vraagt je nu vast af: zijn digital en online marketing niet hetzelfde dan? Beiden zijn veelgehoorde begrippen in dit digitale tijdperk, maar er zit wel degelijk verschil tussen deze twee. Zo omvat digital marketing alle marketingvormen waarbij een digitaal kanaal wordt ingezet. Online marketing (soms ook we internetmarketing genoemd) is hier slechts een onderdeel van. Het is een populaire vorm van digitale marketing. Het internet biedt immers eindeloos veel mogelijkheden om jouw doelgroep te bereiken. Hierdoor kan het lastig zijn om te bepalen welk pad je moet gaan bewandelen. 2BeFresh to the rescue, wij helpen je graag bij het neerzetten van een succesvolle marketing strategie.

Waarom het zo belangrijk is voor jouw bedrijf

Digitale marketing kan worden ingezet om meerdere doelstellingen te behalen. Er zijn diversen vormen die, individueel of in combinatie met elkaar, direct of indirect, bijdragen aan het behalen van onder meer:

  • Een grotere merkbekendheid en het verstevigen van de merkidentiteit;
  • Nieuwe klanten en het optimaliseren van de klantretentie;
  • Een unieke klantbeleving en het bouwen van een lokale community.
digital marketing vormen

Hoe digitale marketing inzetten?

Al met al biedt digitale marketing enorm veel mogelijkheden. En de kans is groot dat met de technologie die zich steeds verder blijft ontwikkelen, er steeds meer opties aan worden toegevoegd. Inmiddels weet je zo’n beetje wat er onder digital marketing valt, zoals tv-reclame, SMS en Whatsapp berichten, banners en online marketing.

Laatstgenoemde is by far het populairst, simpelweg omdat het oneindig veel marketingkanalen, tools en vormen biedt, waaronder zoekmachineoptimalisatie (SEO), Pay-per-click (PPC) zoals adverteren op Google (SEA), Facebookadvertenties en gesponsorde LinkedIn berichten en e-mailmarketing.

Go digital: de voordelen

Inbound marketing

Door gebruik te maken van digitale marketing, wordt inbound marketing een feit. Inbound marketing houdt in dat er ‘funnels’ worden gecreëerd die leads genereren en omzetten in betalende klanten. Om dit voor elkaar te krijgen, is het belangrijk bovengenoemde kanalen, tools en vormen zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Zo kun je met dit proces automatisch en blijvend leads genereren.

Targeting

Je kunt jouw doelgroep gericht benaderen via verschillende kanalen (cross-mediaal). Door herhaaldelijke blootstelling wordt jouw marketingboodschap of merk extra krachtig en is de kans groot dat dit je doelgroep bijblijft. Bovendien gaan er geen inspanningen of budget verloren aan personen die niet direct binnen de doelgroep vallen. Een typische win-winsituatie.

Analytics en inzichten

Doorgaans bieden digitale kanalen de mogelijkheid verkeer, bereik en nog veel meer data te analyseren, bijvoorbeeld met Google Analytics. Perfect, want zo wordt de effectiviteit inzichtelijk en kan de marketing strategie tijdig worden geoptimaliseerd om de resultaten te verbeteren, wat weer zorgt voor een maximale ROI.

Interieur 2BeFresh Woonkamer HQ
Leuk om kennis te maken!

Kennismaken op ons hoofdkwartier

Het is duidelijk: digitale marketing is onmisbaar om daar te zijn waar jouw klanten en prospects ook zijn, namelijk het internet.

Samen sparren over hoe jij digital marketing kunt inzetten voor jouw bedrijf? Je bent van harte welkom op ons kantoor in IJsselstein.

Telefoon 2BeFresh

Telefoon

Op werkdagen zijn we te bereiken van 09:00 tot 18:00

Email 2BeFresh

E-mail

Op werkdagen zijn we te bereiken van 09:00 tot 18:00

WhatsApp 2BeFresh

WhatsApp

Op werkdagen zijn we te bereiken van 09:00 tot 18:00

2BeFresh Vergaderruimte Woonkamer
Diensten Wall of Fame Webshops
Diensten 2BeFresh SEO Optimalisatie woonkamer
Reviews

Dit zeggen onze klanten

Ervaringen zijn tegenwoordig zo enorm belangrijk! Daarom raden wij al onze klanten aan om deze te verzamelen en te delen. Wij doen dat ook!

Je wilt toch graag weten wat jouw voorgangers vonden van een product of dienstverlening? Hier zie je enkele van deze reacties.

Kom in contact met 2BeFresh
Vrijblijvend advies

Weten hoe jij online kan scoren?

Maak een afspraak via onze contactpagina of laat je gegevens achter.