Social Media Advertising 2BeFresh

Een website op maat of een template?

28 januari 2020
een website op maat of een template

Wouter Post

Marketeer


Artikel delen

Wil je een (nieuwe) website laten maken? Er zijn veel mogelijkheden om jouw website vorm te geven. Maar waar kies je voor? Een website op maat of toch liever een website aan de hand van een template? Je zult je misschien afvragen wat het verschil is, daarom leggen we het je uit in deze blog.

Een website op maat

Bij ons kun je terecht om een website op maat te laten maken. Maar wat houd dit precies in? Een website op maat betekent dat je de website geheel naar jouw wensen kunt laten maken. Je kunt het design zelf kiezen en vrijwel alles is mogelijk omdat je niet beperkt bent door een template. Je bepaalt zelf welke functies je op je website wilt en daardoor heb je geen onnodige functies die je website vertragen. Wanneer je voor deze optie kiest, zal het meer tijd en ook meer geld kosten dan wanneer je voor een template kiest.

Voordelen:

  • Uniek design dat geheel aansluit bij jouw huisstijl en de uitstraling van de organisatie.
  • Snelheid, een website op maat is sneller omdat deze alleen de nodige functies heeft die je zelf uitkiest.
  • Je bent niet afhankelijk van plugins omdat de websitebouwer de controle heeft over de website. Het kan niet zo zijn dat een plugin niet up-to-date is.

Nadelen:

  • Hoge kosten in vergelijking met een template. Alles wordt geheel naar jouw wens gemaakt en is geen kant-en-klare opzet.
  • Arbeidsintensief, dat zie je ook terug in de kosten.

Een template website

Een template is eigenlijk een soort sjabloon voor een website. Het is een kant-en-klare opzet die je tot op een zekere hoogte nog kunt aanpassen en kunt invullen. Als je voor een sjabloon kiest, ben je beperkt in je keuze en zul je de vormgeving van het sjabloon aan moeten houden. Daarnaast is je website niet uniek en bestaat er een kans dat bijvoorbeeld concurrenten hetzelfde template gebruiken.

Voordelen:

  • Lage kosten, een template is minder arbeidsintensief dan een website op maat en daarom is deze variant van een website ook goedkoper.
  • Sneller klaar dan een website op maat. Een template is een stuk sneller klaar omdat er al een opzet is en er niet vanaf de grond iets opgebouwd moet worden.

Nadelen:

  • Geen uniek design, er is een kans dat een ander het door jou gekozen template ook gebruikt.
  • De plugins zijn niet speciaal voor jou gemaakt.
  • Een template biedt minder mogelijkheden.

Kun je niet kiezen? Wij geven je graag advies!

Een website is je digitale visitekaartje, daarom is het belangrijk dat deze er verzorgd uitziet én heel belangrijk, goed werkt. De eerste 10 seconden van een websitebezoek zijn cruciaal, want in die tijd beslist de bezoeker om te blijven of om de website te verlaten. Wil jij weten wat de beste keuze is voor jouw website? Neem dan contact op of mail naar hallo@2befresh.nl

Wouter Post van Internetbureau 2BeFresh
Vrijblijvend advies

Weten hoe jij online kan scoren?

Kom in contact met onze altijd vrolijke Wouter. Hij neemt je maar wat graag mee langs de mogelijkheden omtrent online marketing, conversie optimalisatie en meer...