Social Media Advertising 2BeFresh

Eric Jones: wie?!

9 maart 2023
Wie is Eric Jones?

Evi de Rover

Marketeer


Artikel delen

Eric Jones is de naam die als aanhef in heel veel spamberichten wordt gebruikt. Deze spammer is gek op formulieren. Hij gebruikt ze om zichzelf te introduceren en biedt aan om je te helpen met je bedrijf en met name je website. Hij laat zich niet snel uit het veld slaan, Eric Jones is een pro in het omzeilen van anti-spam maatregelen. Wij vertellen je over zijn werkwijze en zijn schuilplaats…

Wat is spam?

Spam in je mail of mobiele telefoon hoeft niet direct gevaarlijk te zijn. Het is vooral mega vervelend. De definitie van spam luidt als volgt: het veelvuldig en ongevraagd ontvangen (en versturen) van berichten. Het bericht heeft vaak een commercieel randje met een ongevraagde boodschap. Maar hoe komen die zogezegde spammers aan jouw e-mail? Er zijn veel bedrijven die jouw gegevens doorverkopen aan derden. Met andere woorden: jouw e-mail is te koop voor spammers.

Wie is Eric Jones?

Dat vragen veel mensen zich af.

Eric Jones is voor veel website-beheerders of online marketeers hoogstwaarschijnlijk geen vreemde. Zelfs wanneer je website nog maar een paar dagen oud is, is de kans groot dat je een mailtje van hem ontvangt via het contactformulier op je site. Hij gebruikt voornamelijk de onderwerpen ’talk to your clients’, ‘I just found your site’ en ’talkwiththewebvisitor’, met als doel jouw aandacht te trekken. Echter is zijn bericht vrij doelloos en is de naam Eric Jones natuurlijk nep.

Waar schuilt Eric?

Op dit internetforum wordt er gespeculeerd dat het om een Canadees zou gaan. Hij wordt ook wel de grootste spammer ter wereld genoemd. Daarom is hij uiteraard ook slim genoeg om geen vast IP-adres te gebruiken. Een goede spammer wisselt zo vaak van IP-adres dat er niet tegenop te blokkeren valt. Wie Eric Jones echt is en vanuit welk deel van de wereld hij precies opereert, zullen we dus niet snel en eenvoudig achter komen.

Eric Jones Spam

Hoe kom je van hem af?

Op datzelfde internetforum als hierboven genoemd, is te lezen dat het geen zin heeft om interesse te tonen in zijn aanbod. Het mailtje dat je naar Eric Jones stuurt, komt namelijk direct weer naar je terug. Het e-mailadres bouncet. Vriendelijk mailen om hem te vragen of je van zijn mailinglijst verwijderd kunt worden is dus ook zinloos. Sterker nog, mocht je mailtje de beste man wél bereiken, is de kans groot dat je nog meer spam ontvangt.

Eric maakt het je natuurlijk niet makkelijk, maar wij weten er wel raad mee… 😉

Hulp van 2BeFresh

Eric Jones is een vervelende kerel, dat weten wij maar al te goed. Hulp nodig bij het tegengaan van zijn vervelende praktijken? Wij kunnen je helpen! Neem contact met ons op of bel naar +31(0)85-1300643.

Kom in contact met 2BeFresh
Vrijblijvend advies

Weten hoe jij online kan scoren?

Maak een afspraak via onze contactpagina of laat je gegevens achter.