Social Media Advertising 2BeFresh

Hoger scoren in Google met behulp van social media

26 april 2023
Hoger scoren in Google met behulp van social media

Carola van Jaarsveld

Marketeer


Artikel delen

Het is algemeen bekend dat een hoge ranking in Google van cruciaal belang is voor het succes van een website. Maar wist je dat social media kan helpen om hoger te scoren in de zoekresultaten van Google? In deze blog gaan we dieper in op hoe je social media kunt gebruiken om je positie in de zoekresultaten te verbeteren.

Verbeter je lokale SEO

Als je een lokale onderneming hebt, is social media een belangrijk hulpmiddel om je lokale SEO te verbeteren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een Google Mijn Bedrijf-profiel hebt en dat je dit up to date houdt. Plaats ook regelmatig updates op je social media kanalen over lokale evenementen, activiteiten of aanbiedingen. Dit kan ervoor zorgen dat jouw bedrijf beter vindbaar is voor mensen die in jouw omgeving zoeken naar producten of diensten zoals die van jou.

Social media zijn zoekmachines

Als we het over SEO hebben dan hebben we het meestal over Google. Het belang van zoekfuncties op social media platforms wordt nog vaak over het hoofd gezien. Het is essentieel om te begrijpen hoe vaak de zoekfuncties op social media platforms zelf worden gebruikt. Pinterest en YouTube zijn zelfs specifiek ingericht als zoekmachines. Daarnaast worden de zoekvensters binnen Instagram, LinkedIn, TikTok en Twitter veelvuldig gebruikt.

Mensen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar nieuwe meubels, zullen hun zoektocht meestal eerder op Pinterest beginnen dan op Google. Voor het zoeken naar actualiteiten wordt Twitter vaak eerder geraadpleegd dan Google. En bij het zoeken naar een recept wordt YouTube bijvoorbeeld eerder direct geraadpleegd dan dat er een zoekopdracht in Google wordt ingevoerd.

Als we het hebben over SEO dan moeten we het niet alleen over Google hebben, maar ook over de zoekfuncties binnen social media. Dit betekent dat alle content zoekmachinevriendelijk moet worden opgesteld, of het nu gaat om een blog, een filmpje op TikTok, een tweet, een Instagram-post, een video op Youtube, een LinkedIn-post of een pin op Pinterest. Kies de juiste hashtags, gebruik terminologie waar daadwerkelijk op gezocht wordt en zorg ervoor dat je wordt gevonden.

belang van social media voor google

Verhoog het aantal links naar je website

Een belangrijke factor voor een hoge ranking in Google is het aantal links naar jouw website. Wil je meer weten over het belang van goede links? Lees dan hier de blog over Linkbuilding die onze Wouter al eerder schreef. Social media is een geweldige manier om meer links naar je website te krijgen. Plaats bijvoorbeeld regelmatig links naar je blogposts op je social media kanalen en vraag andere gebruikers om deze te delen. Wanneer meer mensen jouw hoogwaardige content bekijken, neemt de kans toe dat ze ernaar zullen linken op hun eigen websites en blogs, waardoor backlinks ontstaan. Hoe meer links er naar jouw website verwijzen, hoe hoger jouw ranking in de zoekresultaten zal zijn. Dit is hoe social media je kan helpen om toch een plekje te veroveren in de SEO-ranglijst en hoger te scoren in zoekmachines zoals Google.

Social media kunnen dus een belangrijk hulpmiddel zijn om hoger te scoren in de zoekresultaten van Google. Door je lokale SEO te verbeteren, je content zoekmachinevriendelijk op te stellen en het aantal links naar je website te verhogen, kun je ervoor zorgen dat je beter vindbaar wordt voor potentiƫle klanten. Zorg er wel voor dat je actief bent op de sociale media kanalen waar jouw doelgroep zich bevindt en dat je regelmatig waardevolle content deelt die relevant is voor je doelgroep. Op deze manier kun je niet alleen je positie in de zoekresultaten vergroten, maar bouw je ook aan een sterke online aanwezigheid en een loyale klantenkring.

Wil jij hoog scoren in Google?

Wil jij met jouw website hoog scoren in Google, maar kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? 2BeFresh kan je helpen! Neem contact met ons op of bel naar +31(0)85-1300643.

Kom in contact met 2BeFresh
Vrijblijvend advies

Weten hoe jij online kan scoren?

Maak een afspraak via onze contactpagina of laat je gegevens achter.