Leads genereren via Social Media, iets voor mijn bedrijf?

Home  /  Blog   /  Leads genereren via Social Media, iets voor mijn bedrijf?

Leads genereren via Social Media, iets voor mijn bedrijf?

leads genereren via social media voordelen

Leads genereren via social media is een relatief nieuwe manier van leadgeneratie. Doordat Facebook, Instagram & LinkedIn hun platformen hebben opgesteld voor leadadvertenties zijn de mogelijkheden eindeloos! Daarnaast is social media enorm populair en wordt het door heel veel personen gebruikt. Daarom is het vrij eenvoudig om via social media leads te genereren. Bij een lead-advertentie op social media kan de gebruiker binnen een paar klikken contactgegevens achterlaten. Dit is voor beide partijen natuurlijk gunstig.

Waar kun je de leadadvertenties voor gebruiken?

De leadadvertenties kun je heel breed inzetten. Wij hebben de afgelopen tijd diverse doeleinden succesvol getest.
Hieronder lichten we per doel uit wat de mogelijkheden zijn.

 1. Nieuwe klanten werven
  Het belangrijkste doel van de Leadadvertenties is toch vaak wel het werven van nieuwe klanten.
  Om nieuwe klanten te werven voor onze klanten hebben we diverse advertenties getest. Van het weggeven van prijzen (consumenten) tot het te download aanbieden van een whitepaper (B2B), alles is mogelijk.
 2. Mailinglijst uitbreiden & Netwerk verbreden
  Wanneer je niet direct iets wilt verkopen maar wel graag wilt dat mensen je verhaal horen dan is het mogelijk om lezers zich direct in te laten schrijven voor een e-mail nieuwsbrief (bijvoorbeeld door het aanbieden van een whitepaper). Het grote voordeel hiervan is dat potentiële klanten eerst je bedrijf leren kennen alvorens ze tot aanschaf of offerte aanvraag over gaan.
  De koppelingen voldoen aan de nieuwe AVG wetgeving & de harde opt-in is eenvoudig in het formulier in te bouwen.
 3. Vacatures vullen
  Dit is een relatief onbekende maar vrij succesvolle methode om kandidaten te werven voor openstaande vacatures. Door de uitgebreide targeting mogelijkheden kunnen we heel selectief kandidaten vinden en als ze geïnteresseerd zijn versturen ze hun gegevens met een paar eenvoudige klikken jouw kant op.

 

Meer weten over de mogelijkheden van leadgeneratie? Neem dan contact met ons op.

Deze geestelijk leider heeft bij 2BeFresh de touwtjes in handen. Mr. Lindeman draait al sinds 2010 op volle toeren mee in de wereld van Social Media, webdesign en IT oplossingen. Stef is een rasondernemer in hart en klieren. Hij is niet te stoppen en dat is wel te merken aan de talloze toegewijde uren die hij spendeert aan telefoon of achter toetsenbord. Wat extra slaap zal hem goed doen, anderzijds blijft hij zijn klanten al jaren achtereen verrassen met de juiste oplossingen en het beste advies op het gebied van online ondernemerschap!