Maak je website zomer-proof met onze tips!

Home  /  Blog   /  Maak je website zomer-proof met onze tips!

Maak je website zomer-proof met onze tips!

maak-je-website-zomerproof-met-deze-tips

Zonnebrand, check. Slippers, check. Strandlaken, check.Website, check….? Is jouw website ook klaar voor de zomer? Elk jaar zijn er weer nieuwe trends voor het design en de functionaliteit van websites. Maak je website zomer-proof met onze tips! Met deze hot items kun je je website klaarstomen voor de zomer zonder al te grote aanpassingen te doen. Zo scoort je website ook goed tijdens de warme dagen.

1. Mobile first

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit de samenleving en wordt steeds vaker gebruikt voor het zoeken naar producten en diensten. Houd daarom rekening met smartphones in je webdesign. Steeds meer websites hebben een mobile-first design. Dit houdt in dat de smartphones het uitgangspunt zijn voor het design van de website. Zeker in de zomerperiode worden smartphones veel gebruikt, toeristen uit binnen- of buitenland zoeken bijvoorbeeld naar locale winkels, restaurants of activiteiten.

 

Maak-je-website-zomer-proof-met-onze-tips

2. Mobile menu

Omdat websites steeds vaker met een smartphone bezocht worden, kun je je website gebruiksvriendelijker maken door een mobile menu in te stellen. Dit is een menu dat is aangepast naar de afmetingen van een smartphone waardoor het makkelijk bestuurbaar is. Het menu dat voor smartphones wordt gebruikt wordt ook wel het ‘hamburger menu’ genoemd. Dan heb je één knop waar het hele menu achter verstopt zit. Wanneer je deze knop aantikt, klapt het menu uit. Deze optie wordt ook steeds populairder bij websites, zoals je kunt zien maken we er zelf ook gebruik van.

 

3. Optimaliseer de pagina’s op je website

Bij het optimaliseren van pagina’s kun je bijvoorbeeld denken aan de contactpagina met openingstijden, de homepage of de over ons pagina. Daarnaast is het goed om je te richten op SEO om ervoor te zorgen dat je pagina’s en teksten zoekmachine vriendelijk zijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen door afbeeldingen toe te voegen en door te linken naar andere pagina’s op je website.

4. Zeg het met beelden

De meest populaire social media kanalen van dit moment zijn de kanalen waarbij gebruik wordt gemaakt van afbeeldingen en bewegend beeld. Denk bijvoorbeeld aan Instagram, TikTok en YouTube. Inspireer je klanten door beelden te gebruiken en je zult gegarandeerd meer website bezoekers en dus meer klanten krijgen.

5. Bold Fonts

Bold Fonts zijn dik gedrukte lettertypes. We zien dat er tegenwoordig steeds meer gebruik van wordt gemaakt om bepaalde producten of diensten op websites extra aandacht te geven. Dus wil je op een eenvoudige manier iets laten opvallen op je website? Gebruik dan dikgedrukte tekst!

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig met de aanpassingen aan je website? Wij maken je website zomer-proof, vraag naar de mogelijkheden.

Deze punctuele content leeuwin staat haar vrouwtje wel in deze branche. Met haar eigenste takenpakket bij 2BeFresh staat zij elke dag weer vroeg op de stoep om te knallen. Esther bouwt en creëert landingspagina’s, bazige SEO blogposts, Social Media top-content en nog veel meer… want ook administratief staat zij haar vrouwtje wel. Zo nu en dan strekt Esther even haar benen en zet een goede kop thee, maar op vrijdagmiddag gaat ze voor iets sterkers. Haar motto: ‘ontspanning op het werk houdt de motivatie sterk!’