Onderzoek: Een website voor zzp’ers levert geld op!

Home  /  Blog   /  Onderzoek: Een website voor zzp’ers levert geld op!

Onderzoek: Een website voor zzp’ers levert geld op!

Een-website-voor-ZZP'ers-levert-geld-op

Uit onderzoek van de Stichting Internet Domeinstrategie Nederland (SIDN), is gebleken dat een website gemiddeld €22.500,- per jaar oplevert voor een zzp’er.  SIDN is een organisatie die de registratie van domeinnamen regelt en zij steunen de initiatieven voor een beter internet. Daarnaast ontwikkelen zij online securityoplossingen. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat het .nl-domein goed werkt zodat je op de juiste website terecht komt. Onderzoeksbureau MediaTest heeft in opdracht van SIDN onderzoek gedaan naar de opbrengsten en kosten van websites van zzp’ers.

Waarom een website nemen als zzp’er?

Een website zorgt niet alleen voor het binnenhalen van nieuwe klanten, maar ook voor een grotere online vindbaarheid. Daarnaast kun je op je website het vertrouwen wekken van de bezoekers door je vakbekwaamheid te laten zien. Het is dus zeker een succesfactor voor een zzp’er. Al met een kleine investering kun je succes halen uit je website. Uit het onderzoek blijkt ook dat de zzp’ers die voor langere tijd een actieve website hebben, aanzienlijk meer omzet via de website genereren. We moeten er wel bij zeggen dat de ene sector het beter doet dan de andere. Handel en bouw zijn de sectoren die de meeste omzet halen uit de website in vergelijking met sectoren als zorg en welzijn.

Verschillen

Er zijn een aantal duidelijke verschillen tussen de succesvolle en minder succesvolle websites. Als je een succesvolle website wilt hebben is het belangrijk dat deze up-to-date is. Zorg ervoor dat je regelmatig een nieuw item post. Daarnaast is de online promotie , waaronder SEO, erg belangrijk voor het succes van een website. De combinatie van een website met social media of een app zorgt er ook voor dat je meer uit je website kunt halen. De investeringen in online promotie hoeven niet hoog te zijn om opbrengsten binnen te halen. Door te investeren in bijvoorbeeld SEO wordt de vindbaarheid van je website vergroot en daarmee genereer je meer bezoekers. Hoe meer bezoekers, hoe groter de kans dat je een opdracht binnen krijgt.

Wil je het hele onderzoek lezen? Klik dan hier voor het hele onderzoek.

Wil je ook een succesvolle website?

Wil jij dat je website (meer) geld op levert? Wij van 2BeFresh kunnen je helpen om meer uit je website te halen! Je kunt bij ons terecht voor de bouw van je website tot aan SEO. Wil je meer informatie over onze diensten? Neem dan contact op! E-mail ons op hallo@2befresh.nl of ga naar onze contactpagina.

 

Deze punctuele content leeuwin staat haar vrouwtje wel in deze branche. Met haar eigenste takenpakket bij 2BeFresh staat zij elke dag weer vroeg op de stoep om te knallen. Esther bouwt en creëert landingspagina’s, bazige SEO blogposts, Social Media top-content en nog veel meer… want ook administratief staat zij haar vrouwtje wel. Zo nu en dan strekt Esther even haar benen en zet een goede kop thee, maar op vrijdagmiddag gaat ze voor iets sterkers. Haar motto: ‘ontspanning op het werk houdt de motivatie sterk!’