Social media strategie 2BeFresh
Succes op socials

Social Media Strategie

Tot een paar jaar geleden was social media iets wat door veel bedrijven ‘er een beetje bij’ werd gedaan. Tegenwoordig neemt het steeds meer een centrale rol in. De populariteit van social media kent ook een keerzijde… de concurrentie is enorm en timelines raken overvol. Probeer daar maar eens tussen te komen met jouw bericht! Daarom is het – meer dan ooit te voren – belangrijk om een goede social media strategie op te stellen.

Een plan voor social media?

Geloof het of niet, vandaag de dag zijn er nog steeds bedrijven die geen gebruikmaken van social media of dit op de verkeerde manier doen. Bijvoorbeeld door influencers op Instagram in te zetten, terwijl de (zakelijke) doelgroep zich grotendeels op LinkedIn bevindt. Of door een Facebook marketeer in te huren, terwijl de doelgroep massaal op TikTok zit. Conclusie: een social media strategie is essentieel. Maar waar te beginnen? Wij helpen je graag bij het zetten van de juiste stappen!

hulp bij een plan voor social media
De voordelen van een goede social media strategie

Een goed social model: de voordelen

Bij een goede social media strategie zijn de kosten niet de belangrijkste factor. Je gaat namelijk kijken naar de Return on Investment (ROI), oftewel wat levert het mij op? €1.000 lijkt misschien veel, maar als de opbrengst €10.000 is wordt het een heel ander verhaal. En zeker bij social media is dit niet ongebruikelijk. Het is natuurlijk hartstikke fijn als je je investering er weer uit kunt halen, maar wanneer je social media goed inzet, kan het je nog veel meer opleveren, namelijk:

  • Gerichte bezoekers leid je naar je website;
  • Je voorziet (potentiële) klanten van nuttige informatie;
  • De doelgroep bind je aan jouw merk met als gevolg loyale fans;
  • Stijgende zoekposities in Google.
2BeFresh Vergaderruimte Woonkamer
Diensten Wall of Fame Webshops
Diensten 2BeFresh SEO Optimalisatie woonkamer
Reviews

Dit zeggen onze klanten

Ervaringen zijn tegenwoordig zo enorm belangrijk! Daarom raden wij al onze klanten aan om deze te verzamelen en te delen. Wij doen dat ook!

Je wilt toch graag weten wat jouw voorgangers vonden van een product of dienstverlening? Hier zie je enkele van deze reacties.

Wouter Post van Internetbureau 2BeFresh
Vrijblijvend advies

Weten hoe jij online kan scoren?

Kom in contact met onze altijd vrolijke Wouter. Hij neemt je maar wat graag mee langs de mogelijkheden omtrent online marketing, conversie optimalisatie en meer...