Social Media Advertising 2BeFresh

Tips voor een snellere WordPress website

16 oktober 2019
Tips voor een snellere WordPress Website

Stef Lindeman

Marketeer


Artikel delen

Een trage website is de grootste ergernis van internetgebruikers. De gemiddelde website moet ongeveer 10 seconden laden, terwijl bezoekers na 4 a 5 seconden al op zoek gaan naar een andere site. Als je bezoekers op je website wilt houden is het dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat je site sneller laadt. Daarnaast scoort je website hoger in Google als je website sneller is. Wij geven je tips voor een snellere WordPress website.

Test de snelheid van je website

Je kunt testen hoe snel je WordPress website daadwerkelijk is. Hiervoor zijn een aantal online tools voor te gebruiken. De meest gebruikte zijn GTmetrix, PageSpeed van Google en WebPagetest. Wanneer je een van deze tools gebruikt om je website snelheid te meten, krijg je naast het resultaat ook advies welke punten je moet verbeteren om je website sneller te maken.

Selecteer je plugins

Als je een WordPress website gaat maken kun je allerlei plugins installeren om meer functies toe te voegen aan je website. Echter kunnen deze plugins ervoor zorgen dat je website trager wordt. Zorg er dus voor dat je alleen de plugins gebruikt die je echt nodig hebt.

Installeer Cache plugin

Door de Cache plugin kan je website soms wel tot 3 keer sneller laden. Dit komt omdat de Cache plugin ervoor zorgt dat niet alle bestanden gelijk helemaal geladen worden. De Cache plugin maakt namelijk statische html pagina’s en serveert deze aan de bezoekers van je website.

Optimaliseer je afbeeldingen

Zorg ervoor dat je standaard je afbeeldingen kleiner maakt voor je zo op je website zet. Dit is even een klusje, maar het werkt wel. Hoe kleiner de afbeeldingen op je site hoe sneller deze zal laden.  Als je afbeelding 800 pixels breed is, is dit vaak al genoeg.

Gebruik een CDN

CDN is de afkorting van Content Deliver Network. Een CDN zorgt ervoor dat de bestanden van je website op verschillende plekken in de wereld worden opgeslagen. Ook hierdoor zal je website sneller laden, dit is vooral handig als je internationale klanten hebt.

Kom je er zelf niet uit of wil je professionele hulp om een website razendsnel te maken? Wil je meer weten over wat de snelheid van je website voor een invloed heeft op je laadtijd of wat we voor jouw website kunnen betekenen? Neem contact met ons op! E-mail ons op hallo@2befresh.nl of ga naar onze contactpagina voor meer mogelijkheden.

Stef Lindeman van 2BeFresh
Vrijblijvend advies

Weten hoe jij online kan scoren?

Kom in contact met onze altijd scherpe Stef. Hij neemt je maar wat graag mee langs de mogelijkheden omtrent online marketing, conversie optimalisatie en meer...