Social Media Advertising 2BeFresh

Website Snelheid & SEO

29 mei 2019
Blog snelheid SEO

Stef Lindeman

Marketeer


Artikel delen

Het belang van een snelle website

Google kent tien principes binnen haar bedrijfsfilosofie. Eén daarvan luidt: “Snel is beter dan langzaam”. Om goed te scoren in de Google rankings, is snelheid dus een cruciale factor. Dit bevordert niet alleen je positie in Google, maar scheelt ook in de prijs die je voor Google Adwords betaald.
Naast een hogere Google ranking, is de gebruikservaring van de bezoeker van de website belangrijker dan ooit. Een cruciaal onderdeel van de gebruikservaring van de bezoeker is de snelheid waarmee de website werkt. Waar we vroeger vooral focusten op de content die een website behoorde te hebben, kunnen de meeste bezoekers tegenwoordig het geduld niet meer opbrengen om op het laden van de pagina te wachten.

Invloed laadtijd en snelheid

De snelheid van je website verbeteren blijkt dus van groot belang. Echter, wat is het nut er van? Het verbeteren van de snelheid van je website resulteert in twee dingen; hogere conversie en hogere Google ranking. Hogere conversie zorgt ervoor dat een hoger aantal bezoekers op jouw website een aankoop doet. Hogere Google ranking zorgt ervoor dat je sneller gevonden word dan jouw directe concurrenten.

Gewenste snelheid

Veel experts adviseren een laadtijd van minder dan 2 seconden. Uit een onderzoek van Google uit 2017 blijkt dat des te langer de laadtijd van een website is, des te hoger het zogenoemde bouncepercentage; het aantal bezoekers wat vroegtijdig jouw website verlaat voor een andere relevante link in de zoekopdracht. Volgens dit onderzoek, zorgt een laadtijd van 1 seconde tot 3 seconde voor een vergrootte kans op een ‘bounce’ van 32%. Laadtijd tot 5 seconden verzorgt voor ruim 90%. Oftewel; het is moeilijk een gewenste snelheid te definiëren. Wél valt er te concluderen dat des te sneller de website is, des te beter de conversie.

Controleren laadtijd

Er bestaan verschillende tools om de snelheid van je website te meten. Wij raden PageSpeed insights van Google zelf aan. PageSpeed Insights weergeeft de prestaties van een specifieke pagina zowel voor mobiel als desktop apparaten. Daarnaast geeft het ook suggesties over hoe een pagina eventueel verbeterd kan worden.

Wat kan ik hiermee?

Wij begrijpen dat het misschien lastig te bevatten is wat dit nu precies voor jouw website inhoudt. Wij raden daarom aan om je website eens door PageSpeed Insights te halen. Wil je hierbij hulp ontvangen? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op en wij praten je graag bij over website snelheid en de mogelijkheden die wij daarin bieden!

Stef Lindeman van 2BeFresh
Vrijblijvend advies

Weten hoe jij online kan scoren?

Kom in contact met onze altijd scherpe Stef. Hij neemt je maar wat graag mee langs de mogelijkheden omtrent online marketing, conversie optimalisatie en meer...