Social Media Advertising 2BeFresh

Online ondernemen tijdens crisis

10 april 2020
Ondernemen tijdens crisis

Wouter Post

Marketeer


Artikel delen

Ik kom er niet mee weg door alleen te zeggen; ons land is in crisis. Over heel de wereld begint het virus nu z’n tol te eisen en persoonlijk begint bij mij ook de omvang van de situatie door te dringen. De afgelopen 30 dagen waren erg surrealistisch! Hoe ziet de wereld er dit jaar uit en wat betekent het voor mij en mijn omgeving? Is dit voorlopig de nieuwe realiteit? En wat betekent dit zakelijk? Vragen die de laatste dagen door mijn hoofd spoken. Het inspireerde mij om weer wat hersenspinsels op te pennen.

1,5 meter economie, hoe ziet dat eruit?

Oké, Mark Rutte en consorten heeft ons een datum gegeven en we zijn al voorzichtig ingelicht over de toekomstige maatregelen. Het zou mij benieuwen welke woorden er worden genomineerd voor ‘woord van het jaar‘, wordt het corona of misschien wel 1,5 meter economie. Één ding is zeker, dit jaar zijn wij nog allemaal in ban van Covid 19.

Een onwerkelijke situatie

Begrijpelijk dat deze nieuwe situatie even een plekje moet krijgen. Veranderingen zijn niet altijd even leuk en zeker niet als je deze noodgedwongen door je strot gedauwd krijgt. Je zit bijvoorbeeld opeens met je geliefde non stop op elkaars lip en dan loopt het kroost ook nog de hele dag te krijsen. Hoe ga jij hier mee om? Blijft jouw glas half vol of leeg? Of waar is de kraan?

Ben jij een crisis kameleon?

Ik denk dat aanpassingsvermogen vaak gepaard gaat met creativiteit en ondernemerschap. Natuurlijk zijn sommige branches zo hard geraakt en lijkt er voor hen geen uitweg. Hoe je situatie nu ook is, in alle gevallen geldt wat mij betreft; maak er het beste van! Meer dan je best kun je niet doen, maar blijf in beweging. Zoals de slogan van een grote bouw-materialen-winkel (mijn lievelings) luidt: Er is altijd iets te doen!

Hoeveel plannen staan er in de ijskast?

Hoe je privé met de crisis omgaat voor nu even daar gelaten. Zelf denk ik graag in oplossingen en heb altijd plannetjes in de vriezer liggen voor als mijn huidige (werk) projecten beginnen op te raken. Ik vind het leuk om mee te denken en stam ook af van een ondernemersgezin. Dus onder het motto ‘Never waste a good crisis’ trek ik in ieder geval de koelkast open. Er is nu wat meer tijd voor. Wat voor plannen liggen er voor jou al een tijdje in de ijskast? Haal ze eruit!

online ondernemen tijdens crisis

Oefenen met thuiswerken en nieuwe deuren

Ben je het al zat? Last van je rug? Zie het ook van de andere kant 🙂 Het oefenen met thuiswerken heeft voordelen, ook voor ondernemers! Iedereen leert nu noodgedwongen video calls te plannen en nieuwe tools te gebruiken. Klant contact wordt warmer omdat je nu een gezicht bij een stem en naam hebt. Of wat dacht je van deze; twijfelde je of jouw personeel thuis moet werken? Nu kun je kijken of het voor je werkt en waar het mogelijk bijgeschaafd mag worden, ik zeg leerzaam! Hier nog: 2o tips voor succesvol thuiswerken

Video Calls zullen blijven

Ik hoorde al een verhaal over een bestuursvergadering die nog nooit zo soepel was ingepland en uitgevoerd. Live afspreken ging altijd zo lastig, iedereen is druk, maar door de huidige situatie was iedereen gedwongen om een video call te plannen. Nu straks iedereen weet hoe het werkt zal dit alleen al door tijdswinst een aanwinst zijn voor bedrijven en organisaties. Wat denk jij?

Pakt E Commerce terrein?

Pakjes komen iets later binnen en worden nu voor je deur gezet. Je mag nog wel even zwaaien naar de pakketbezorger. Net even anders dan normaal. Maar wat is nu normaal? Het klinkt mij heel logisch dat als je 1,5 meter afstand moet houden je misschien niet voor elke wissewasje naar de winkel gaat. Ondernemers die online gaan of al actief zijn, zullen dit waarschijnlijk gaan merken. Heb jij ook de mogelijkheid om online je producten en diensten te verkopen? Wellicht is dit een mooi moment om te starten?!

online ondernemen tijdens crisis

Tijd voor verandering

Hoe snel en wanneer die 1,5 meter economie het nieuwe normaal is durf ik niet te zeggen. Wel adviseer ik je om juist in deze tijd scherp te blijven en je overgebleven tijd goed te benutten en niet bij de pakken neer te zitten. Je wilde misschien al een hele tijd een nieuwe website laten bouwen, de werkprocessen verbeteren of starten met een webshop. Waarom doe je dat niet nu?

Een nieuwe website, webshop, product of proces, waarom niet nu?

Voorbeeld creatief ondernemen

Een wijnbar die proeverijen verkoopt via een webshop. Een ijssalon waar je online kunt bestellen en afhalen. Enkel twee voorbeelden. Of wat dacht je van Support Your Locals waarmee je lokale ondernemers steunt door bij hen te bestellen en af te halen. Je kunt zelfs al bij veel horecaondernemers een paasontbijt of compleet diner bestellen. Kijk eens rond op internet er zijn nu zoveel mooie inniatieven, dat moet zeker inspireren.

Wees lief voor elkaar en bedankt voor het lezen!


Sterkte allemaal tijdens deze heftige tijd!

Toch in de stress? En wil je even je verhaal kwijt? E-mail ons via hallo@2befresh.nl of bel 085-1300643

Wouter Post van Internetbureau 2BeFresh
Vrijblijvend advies

Weten hoe jij online kan scoren?

Kom in contact met onze altijd vrolijke Wouter. Hij neemt je maar wat graag mee langs de mogelijkheden omtrent online marketing, conversie optimalisatie en meer...