Social Media Advertising 2BeFresh

20 tips – succesvol thuiswerken

16 maart 2020
thuiswerken 20 tips succesvol

Wouter Post

Marketeer


Artikel delen

Dit bericht is aangepast op 29 september 2020. Even leek het allemaal wat beter te gaan. Het aantal ziekenhuisopnames liep terug en de coronabesmettingen namen af. Het was zelfs weer mogelijk om een borrel buiten de deur te drinken én – tot onze vreugde – om samen te werken op kantoor. Kortom, er was licht aan het einde van de tunnel. Tijdens de persconferentie van maandag 28 september werd dit licht in één klap uitgedoofd. Wat blijkt; COVID-19 is voorlopig nog niet van plan om ons met rust te laten. De maatregelen worden weer aangescherpt en daarom luidt wederom het advies: werk thuis! Zo is ook het team van 2BeFresh genoodzaakt om het gezellige kantoor te verruilen voor onze keukentafels en zolderkamertjes. Tijd dus om onze 20 tips er weer eens bij te pakken en het thuiswerken tot een succes te maken!

Voor de mensen die (alweer) thuis kunnen werken

Inmiddels mogen we onszelf wel professionals noemen op het gebied van thuiswerken. Deze tips zullen dan ook waarschijnlijk al in je geheugen gegrift staan. Ben je echter alweer helemaal gewend aan het kantoorleven en kun je wel een opfriscursus gebruiken? Dan zijn deze tips best handig om nog eens door te nemen. Alleen samen krijgen we corona onder controle! ????????

1. Weet wat er van je verwacht wordt

Als het goed is weet je intussen hoe jouw thuissituatie er uit komt te zien tijdens het thuiswerken en wat ervan je verwacht wordt. Mocht er toch nog geen duidelijk plan zijn vanuit het bedrijf of organisatie zorg dan dat je dit zelf opstelt of stel vragen, je mail en telefoon hebben nog geen corona en vragen staat immers vrij.

2. Goede communicatie en afspraken

Dit sluit natuurlijk aan bij tip 1, maar is OH zo belangrijk. Zo komt niemand voor verrassingen te staan. Wellicht handig om elke dag te beginnen met een overleg via bijv. Google Hangouts. Zo blijf je ook een beetje in contact met je collega’s. Wel zo gezellig. ????

3. Efficiënt thuiswerken

Vaak hoor je dat mensen thuis meer werk verzetten. Dat komt waarschijnlijk door de wat mindere afleiding. Zorg wel voor structuur en boots desnoods je werk situatie na: loop even naar je eigen koffie corner en ga gewoon normaal lunchen.

4. Zorg voor balans

Maak het jezelf niet te makkelijk en denk na over jouw ideale manier van werken. Ga je lekker op structuur? Zorg hier dan voor! Ben je flexibel aangelegd speel dan met je uren, maar houd deze wel netjes bij. Ook daarin moet je je goed voelen. Rust, reinheid en regelmaat geldt niet voor iedereen, maar wat je ook doet houd de balans goed in de gaten.

5. Wat als de kids ook thuis zijn?

In tegenstelling tot de intelligente lockdown, blijven de scholen deze keer open. Uiteraard komen de koters een keer thuis van school en dan is het goed om een plan te hebben. Verdeel eventueel de werkzame uren met je partner en maak een werkplek bijvoorbeeld boven op zolder. Maak in de avonduren eventueel een programma voor de middaguren na schooltijd zodat er altijd iets te doen is voor de kids. Maak er het beste van!

6. Je eigen thuiswerk plek

Besteed hier goed tijd aan! Zeker aangezien het thuiswerken langer gaat duren dan gehoopt. Op kantoor heb je waarschijnlijk een goed afgestelde werkplek maar thuis niet. Let op je houding, uitzicht etc. Vanaf de bank of bed is niet de beste plek om lang en veel te werken. Hier 10 tips over ergonomisch werken.

7. Jouw lijf is je tempel

Naast dat je goed moet zitten tijdens het thuiswerken zijn er nog meer zaken belangrijk! Normaal zou je misschien na de lunch een stukje lopen. Doe dit nu vooral ook! Vindt je dat spannend, doe dan een lege vissenkom over je hoofd en handschoenen aan. Maar alle gekheid op een stokje. Loop af en toe een rondje en blijf in beweging!

8. Zorg dat je lekker ruikt

We zijn er weer helemaal aan gewend om ’s ochtends fris en fruitig de deur uit te gaan. Zorg dat je, – ook als je thuis werkt – gedoucht,  aangekleed en gekamd achter je laptop zit! Zo voorkom je dat je na een paar weken niet bent omgetoverd tot holbewoner. En oké, een cheat day in pyjama mag af en toe best (tenzij je een belangrijke video-call hebt natuurlijk).

9. Frisse lucht helpt

Naast even een rondje lopen, kun je natuurlijk ook de fiets pakken of even een boodschap tussendoor doen. Maar simpel even een raam open zetten is ook geen overbodige luxe. Zet de verwarming niet te hoog, maar zorg wel voor warme voeten!

10. Benen strekken en squads

De hele dag naar een scherm staren, daar wordt niemand vrolijk van! Zorg wel dat je wat korte beweging inplant. Verander eventueel af en toe van werkplek, doe een wasje of haal elk half uur/uur een kop thee. Je hoeft echt geen thuis-bootcamp-sessie te doen om een beetje fit te blijven.

11. Hapjes en drankjes

Maak er geen voedselfeest van! Gewoon ontbijten, lunchen en avondeten. Je bent ook niet zielig want heel NL werkt momenteel weer thuis als daar de mogelijkheid voor is, dus snoepen kun je ook achterwege laten. Simpel gezegd eet en drink gezond!

12. Muziekje erbij?

Grote kans dat er normaal op kantoor een radio aanstaat. Muziek wekt (mits leuke muziek) fijne emoties op. Nu werk je weer thuis, dus kun je lekker zelf bepalen wat je luistert. Ben je inspiratieloos dan hier een handige Corona Thuiswerk lijst.

13. Collegialiteit

Raak niet in sociale isolatie! Ook al heb je een gezin of huisgenoten je bent doorgaans waarschijnlijk wel onder de mensen. Blijf in contact met je collega’s via WhatsApp, chatprogramma’s whatever. Niemand wil leven in eenzaamheid ????

14. Ontspan je wel genoeg

De meeste mensen kunnen heel goed ontspannen maar kun jij dat ook als thuiswerker? Zeker nu we weer zijn blootgesteld aan het leven op kantoor, zal het wennen zijn om opnieuw thuis aan de slag te gaan. De boog kan niet de hele dag gespannen staan en dat hoeft ook niet! Doe even kort een spelletje of kijk een filmpje, krijg je waarschijnlijk weer wat energie van om te knallen.

15. Ergens anders werken

Waarom niet als het kan? Je hebt een heel huis tot je beschikking, maar je kunt ook misschien een dag of twee ruilen met een goede vriend of zelfs samen werken als jullie beide kerngezond zijn. Hou je je goed aan de regels, dan zou je zelfs je favoriete koffietent kunnen opzoeken! ????

16. Creatief met tijd

Persoonlijk ben ik graag productief, anders slaap ik slecht, dus ik hou al mijn uren bij in een online tool. Wel werk ik graag flexibel en doe ik wat huishoudelijke zaken overdag en haal ik de uurtjes weer in, in de avonduren. Tussendoor heb ik nog even hard gelopen trouwens.

17. Regels en huisgenoten

Ben je alleen? Maak dan regels voor jezelf om te voorkomen dat je kluizenaarsverschijnselen krijgt. Maar woon je samen? Overleg dan even wat regels en bespreek wat je van elkaar verwacht. Zo kan iedereen een beetje rekening met elkaar houden.

18. Het huishouden gaat door

De meeste kantoren zijn ook schoon en opgeruimd. Nu je weer thuis aan het werk moet word je huis ook sneller vies! Houd het huishouden netjes bij, want werken in een opgeruimde en schone omgeving gaat gewoon beter. Neem korte pauzes en verdeel de taken over de dag dan valt het allemaal best mee. Waarom dat is? Lees eens wat over de kunst van Kaizen.

19. Je werkgever is ook goed voor jou

Doe gewoon je werk en ontloop je verantwoordelijkheden niet. Je werkgever betaalt gewoon netjes (als het goed is) je salaris. Daar tegenover staat dat jij je werk doet, simpeler is het niet. Zorg dat je niet naast je playstation gaat zitten want dat is natuurlijk de goden verzoeken! Gamen mag je vanavond weer als je werkdag erop zit ????.

20. Hou vol!

Tot slot! Helaas is het nodig om weer met z’n allen zoveel mogelijk thuis te werken. Laten we dit blijven volhouden, maar vooral ook hoop houden voor de toekomst! Er komt een tijd dat we het virus samen de kop indrukken en onbezorgd naar kantoor kunnen. Lekker high fiven met je collega’s en grappen tappen, dat is toch leuk! Af en toe thuiswerken na deze barre tijden mag natuurlijk gewoon. Je hebt in ieder geval een paar tips om dit succesvol te doen.


Sterkte allemaal tijdens deze heftige tijd!

Toch in de stress? En wil je even je verhaal kwijt? E-mail ons via hallo@2befresh.nl of bel 085-1300643

Wouter Post van Internetbureau 2BeFresh
Vrijblijvend advies

Weten hoe jij online kan scoren?

Kom in contact met onze altijd vrolijke Wouter. Hij neemt je maar wat graag mee langs de mogelijkheden omtrent online marketing, conversie optimalisatie en meer...