Social Media Advertising 2BeFresh

Tools en tips voor videomeetings

23 maart 2020
tools en tips voor video meetings

Stef Lindeman

Marketeer


Artikel delen

Thuiswerken, sinds de coronacrisis krijgen steeds meer mensen hiermee te maken. Het is wel handig om af en toe met je collega’s te communiceren doormiddel van videomeetings bijvoorbeeld. Gelukkig zijn hier veel mogelijkheden voor. Zo kan het werk door gaan en het is ook gezellig om even contact te hebben zodat je niet helemaal in een sociaal isolement terecht komt.

Wij geven je een aantal tips om het videobellen een beetje leuk te houden en we zetten de beste apps voor videomeetings op een rij. Voor de mensen die digibeet zijn en het videobellen niet gelijk onder de knie hebben, raden we aan om van tevoren even te testen hoe het werkt. Zo voorkom je dat je de eerste 20 minuten bezig bent met de vraag of iedereen je kan zien en/of horen.

Google Hangouts

Wij hebben bijna elke dag een meeting met de collega’s en daarvoor gebruiken we Google Hangouts. Met Google Hangouts kun je, wanneer je gebruik maakt van de consumentenversie, met 10 personen tegelijk bellen. Wil je het echt gezellig maken? Wanneer je gebruikmaakt van Google GSuite heb je toegang tot de zakelijke variant de ‘Hangouts Meet’. Hiermee kun je met 250 personen tegelijk videobellen. Google Hangouts is te gebruiken als app, of gewoon op je webbrowser.

Skype

Skype is een van de meest gebruikte software voor videobellen. Wereldwijd wordt deze software gebruikt door miljoenen mensen en bedrijven. Skype is gratis te downloaden en je kunt met 50 personen tegelijk een gesprek voeren. Daarnaast kun je de vertaalfunctie installeren wanneer je in gesprek bent met een collega die niet dezelfde taal spreekt. Dit is alleen mogelijk in één-op-één gesprekken. Voordeel van Skype is dat je tijdens de videomeeting de chat kunt openen waarin je kunt typen, dan kun je bijvoorbeeld aantekeningen maken of eenvoudig dingen delen.

Zoom

Zoom is een Amerikaanse videobel app waarmee je gratis tot wel 100 personen tegelijk kunt meeten. Een groot voordeel van Zoom is dat je geen account hoeft te hebben om het te kunnen gebruiken. Je kunt doormiddel van het delen van een link deelnemen aan het gesprek. Een leuke functie van Zoom is dat je een filter over je scherm heen kunt doen. Dus mocht je net uit bed gerold zijn en wil je er toch fris uitzien voor je collega’s, dan kun je altijd nog een filter aanzetten 😉 Daarnaast kun je met Zoom ook je achtergrond aanpassen. Handig als je bijvoorbeeld geen tijd/zin hebt gehad om je huis op te ruimen, niemand die het ziet.

Slack

Slack is een platform waarmee je kunt communiceren met je collega’s. Alle communicatie van het bedrijf is hierdoor op één plek te vinden. Tegenwoordig kun je met Slack ook videobellen. Als je een betaald abonnement hebt op Slack, kun je met 15 personen tegelijk een meeting houden. Gebruik je de gratis versie van Slack? Dan kun je alleen één-op-één gesprekken voeren.

FaceTime

Alle Apple gebruikers kennen deze functie natuurlijk. Aangezien we bij 2BeFresh grootgebruikers van Apple zijn kan deze niet ontbreken in de lijst. Je kunt met FaceTime videogesprekken voeren met 32 personen tegelijk. FaceTime is alleen te gebruiken op de iPhone, iPad, iPod en Macs.

Toe aan beweging?

Nu de sportscholen ook gesloten zijn en je de hele dag thuis werkt kom je waarschijnlijk niet aan je dagelijkse beweging. Daarnaast zal de motivatie ver te zoeken zijn. Doe het daarom samen met je collega’s via de videomeeting. Ga een potje darten, een wedstrijdje planken of doe de challenge wc-rol hooghouden.

Video VriMiBo

De videomeetings kun je ook gebruiken voor minder zakelijke doeleinden om het toch nog een beetje leuk te houden. Aangezien bijna heel Nederland aan het huis gekluisterd zit, zijn er ook geen vrijdagmiddagborrels meer op kantoor. Maar de vrijdagmiddagborrel kan ook makkelijk vanaf thuis op de bank. Plan de videomeeting op het tijdstip van de vrijmibo en pak er een biertje bij, net echt toch? Geen bier opener in huis? Gelukkig zijn er ook andere manieren om je biertje te openen. Gedeelde smart is halve smart zullen we maar zeggen. Stay Home, Stay Safe!

Wil je meer tips om het thuiswerken wat dragelijker te maken? Deze 20 tips helpen jou daar zeker bij!

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig met videomeetings? Wij helpen je er graag mee zolang dat nog veilig kan en mag uiteraard. Je kunt ook altijd bellen naar +31 (0)85-1300643 of mailen naar Hallo@2befresh.nl.

Stef Lindeman van 2BeFresh
Vrijblijvend advies

Weten hoe jij online kan scoren?

Kom in contact met onze altijd scherpe Stef. Hij neemt je maar wat graag mee langs de mogelijkheden omtrent online marketing, conversie optimalisatie en meer...