Social Media Advertising 2BeFresh

Waarom Google Analytics gebruiken?

27 februari 2020
Waarom Google Analytics gebruiken

Wouter Post

Marketeer


Artikel delen

Ben je benieuwd naar de prestaties van jouw website? Wij vertellen je waarom je Google Analytics zou moeten gebruiken daarvoor! Door gebruik te maken van Google Analytics krijg je inzicht in alle activiteiten op jouw website. Je kunt bijvoorbeeld bijhouden hoeveel bezoekers er op je website komen. Daarnaast weergeeft Google ook enkele kenmerken van deze bezoekers zoals, geslacht, leeftijd en de locatie waar de bezoekers zich bevinden. Deze informatie is van belang, omdat je er door deze informatie achter komt of je website wel de juiste bezoekers trekt. Je kunt ook zien hoe de bezoekers op jouw website terecht komen. Komen ze bijvoorbeeld vanuit de zoekresultaten van Google, via Adwords of via links op and websites?

Conversie meten met Google Analytics

Wanneer je gebruik maakt van Google Analytics kun je verschillende doelen instellen. Deze doelen worden ook wel conversiedoelen genoemd. Door deze doelen in te stellen kun je meten hoeveel bezoekers een actie hebben ondernomen op je website. Dit kan een aanvraag voor een offerte zijn, een inschrijving voor een nieuwsbrief of het klikken op een link. De conversiedoelen registreren alle acties van je bezoekers. Het meten van conversie draagt bij aan het succes van je bedrijf.

Google Analytics in combinatie met Google Adwords.

Je kunt Google Analytics koppelen aan Google Adwords. Dit is een ideale combinatie om erachter te komen hoe je het best je geld kunt uitgeven met Google Adwords. Je kunt in Google Analytics zien hoe je de beste resultaten behaald en hoe je het meeste geld binnenhaalt. Door deze combinatie weet je precies hoe je je campagnes kunt inrichten om goed te scoren!

Google Analytics is gratis

Een groot voordeel van Google Analytics is dat het gratis is. Het hangt er natuurlijk wel vanaf wat je met Analytics wilt gaan doen of er kosten aan zijn verbonden. Maar het aanschaffen van de software is in ieder geval gratis. Er is ook een betaalde versie van Analytics dat is ‘Google Analytics 360’, maar deze is alleen relevant voor grote bedrijven als Coolblue.

Hulp nodig? Wij helpen je graag!

Kom je er zelf niet uit en wil je hulp bij Google Analytics? Neem contact met ons op! E-mail naar hallo@2befresh.nl of neem contact op via het contactformulier.

Wouter Post van Internetbureau 2BeFresh
Vrijblijvend advies

Weten hoe jij online kan scoren?

Kom in contact met onze altijd vrolijke Wouter. Hij neemt je maar wat graag mee langs de mogelijkheden omtrent online marketing, conversie optimalisatie en meer...