Social Media Advertising 2BeFresh

Wat kost een website eigenlijk?

25 maart 2020
wat kost een website

Stef Lindeman

Marketeer


Artikel delen

Het antwoord op deze vraag is helaas niet zo eenvoudig als de vraag zelf. Websites zijn er namelijk in alle vormen en maten. Je hebt simpele websites met maar 1 pagina maar ook websites met tientallen pagina’s of sites waar een webshop aan vast zit. Al deze websites hebben een andere prijs, hoe komt zo’n prijs tot stand dus wat kost een website? Je leest het hieronder.

Hoe wordt de prijs van een website opgebouwd?

De prijs van een website wordt opgebouwd uit uren, hoe meer werk het is om een website te bouwen des te hoger de prijs. In principe is er voor elk budget een website te bouwen maar dan moeten er soms wel consessies gedaan worden. Houd dit voor jezelf in de gaten en verwacht niet teveel voor een laag budget. Hoeveel een website ongeveer kost komt later aan bod.

Wat beïnvloed de prijs van een website?

Het ligt redelijk voor de hand dat een website met een paar pagina’s wordt gezien als een instapmodel en niet de wereld hoeft te kosten. Wil je echter meer functionaliteiten zoals bijvoorbeeld een webshop, agenda of meerdere formulieren dan begint de teller natuurlijk aardig op te lopen. Hieronder enkele voorbeelden die de prijs van jouw website zullen beïnvloeden.

Zit er een webshop in?

Een webshop is veel complexer dan een normale website. Dit komt vooral door de verschillende betaalmethodes en de vele producten die allemaal een plekje moeten krijgen op de website. Het ontwikkelen van een webshop kost dus gewoon weg veel meer tijd. Gelukkig zijn er oplossingen om efficient een webshop te vullen met bijv. een product feed van een leverancier. Maar des ondanks is een webshop tijdrovend.

Moet de website gekoppeld worden met systemen?

Als de website gekoppeld moet worden aan een systeem waar data vandaan komt of naar toe gaat dan drijft dit de prijs omhoog. Voorbeelden hiervan zijn het automatisch ophalen van vacatures naar een recruitment site of het automatisch ophalen van nieuws op een nieuwssite.

Moet de website op maat ontwikkeld worden?

Wanneer je begint met het bouwen van een website kan deze volledig op maat gedesignd worden maar ook opgebouwd worden aan de hand van een template. Het op maat designen en daarna bouwen kan een veelvoud kosten van het bouwen op basis van een template.

Hoeveel geld kost mijn website?

Ons advies is om altijd het budget goed helder te hebben en ook te bedenken of je dit met jouw website gaat terug verdienen. Het is zonde om duizenden euro’s uit te geven voor een website waar je maar een paar honderd euro aan verdiend. Kort genomen; gaat de website straks zijn doel niet voorbij? Bijvoorbeeld; verkoop je tuindeuren en gaat dit voor 95% van mond op mond maar krijg je wel telkens de vraag heeft u voorbeelden die ik online kan bekijken? Maak je dan een simpele website met een portfolio of een dure tijdrovende webshop? Wij zullen dan vaak optie 1 adviseren.

Dagelijks adviseren wij van 2BeFresh onze klanten en helpen bij het afwegen wat voor website bij hun onderneming past en of deze zich zal terugverdienen.

Wat zijn de vaste kosten?

Naast diverse losse kosten zijn er ook een aantal vaste terugkerende kosten. Bij terugkerende kosten moet je denken aan de domeinnaam, de hosting & het onderhouden van je website. Bij elkaar is dit vaak een paar honderd (+/- 300-400) euro per jaar.

Maar wat kost een website dan?

Tja moeilijke vraag, een goede kwalitatieve website kost tussen de €1500 & €5000. Als je dit uitbreidt met maatwerk of heel veel pagina’s/content, dan kan de website duurder uitvallen. In de markt zijn ook een aantal spelers die voor enkele honderden euro’s een website aanbieden. Let op! Goedkoop is in dit geval vaak ook duurkoop, dit komt omdat een goedkope website bijna nooit goed scoort in Google en niet door de pagespeed tests van Google komt. Daarnaast is de website als je het vanuit de bezoeker bekijkt vaak onlogisch ingeregeld, dit gaat ten koste van de te behalen conversie.

Hulp nodig? Wij helpen je graag!

Neem contact met ons op! E-mail naar hallo@2befresh.nl of neem contact op via het contactformulier.

Stef Lindeman van 2BeFresh
Vrijblijvend advies

Weten hoe jij online kan scoren?

Kom in contact met onze altijd scherpe Stef. Hij neemt je maar wat graag mee langs de mogelijkheden omtrent online marketing, conversie optimalisatie en meer...