VPS
Begrippenlijst

Wat is een VPS?


VPS is een afkorting voor Virtual Private Server, vertaald naar het Nederlands een Virtuele Prive Server. Een VPS is onderdeel van een fysieke server. Deze fysieke server wordt opgedeeld in kleinere virtuele servers. Dit is te vergelijken met hosting, alleen deel je de fysieke server met veel minder partije. Ook kun je op een VPS zelf bepalen wat je erop installeert. Je hebt de volledige vrijheid vanaf de OS (besturingssysteem) tot aan het installeren van de tools en software die nodig zijn voor jouw website of software.

Bij een VPS is de partij waar je de VPS afneemt verantwoordelijk voor het technische onderhoud van de server waarop de VPS draait en voor bereikbaarheid van de netwerkverbinding tussen de server en internet. Let op dat je zelf verantwoordelijk bent voor de software die erop draait. Wij kunnen je hiermee ook helpen indien nodig.

Het grote voordeel van een VPS ten opzichte van een hostingpakket is dat je er veel verschillende websites op kan draaien en je dingen als caching eenvoudig kunt installeren. Als je veel domeinnamen hebt is het hiermee ook heel eenvoudig om alles naar de VPS te linken en vanaf daar door te verwijzen.

Wat is een VPS?
Stef Lindeman van 2BeFresh
Vrijblijvend advies

Weten hoe jij online kan scoren?

Kom in contact met onze altijd scherpe Stef. Hij neemt je maar wat graag mee langs de mogelijkheden omtrent online marketing, conversie optimalisatie en meer...