Wat is WordPress?

Home  /  Begrippenlijst  /  Wat is WordPress?

Wat is WordPress precies?

WordPress is het populairste content management systeem (CMS). Dat is niet van Nederland maar van de hele wereld. Op dit moment wordt WordPress door 30% van de websites gebruikt, als we kijken naar alle websites die een CMS (content management systeem) gebruiken is dit aantal zelfs 60%. Joomla is platform nummer 2, in procenten wordt dit door 5% gebruikt.

Waarom kiezen voor WordPress?

De software WordPress is gratis, je kunt WordPress gebruiken als basis voor je website, je kunt dit een beetje vergelijken met Windows op een computer, als je dit installeert kun je de computer gebruiken maar heb je nog niets wat aan je wens voldoet. Omdat WordPress een goede basis vormt voor je website, scheelt het gebruiken van dit CMS flink in de kosten van een website.

Een ander voordeel is dat het open source is, oftewel vrij te gebruiken, in vergelijking met een systeem dat op maat gemaakt wordt betekend dit dat je vrij bent om het systeem door iedereen te laten beheren en zijn er veel partijen die hiermee kunnen werken.

Vrijblijvend advies van onze Wouter?

Wil jij ook beter online presteren? Maak een afspraak met Wouter Post van internetbureau 2BeFresh en krijg vrijblijvend advies over hoe jouw bedrijf door middel van onze diensten naar het volgende niveau kan groeien.
Laat je gegevens achter dan nemen we binnen 24 uur contact met je op.